Školský
e-mail
Internetová
žiacka knižka
Rozvrh
hodín

Štatistiky

Návštevníkov: 5681093
Detská lesnícka univerzita DELESUN 2017/2018
logo projektu Detská lesná univerzita 2017/2018
Je veľkým potešením, že sa v školskom roku 2017/2018 môže 9 žiakov VI.B zúčastniť už 8. ročníka projektu s názvom Detská lesnícka univerzita. Jeho cieľom je podporiť environmentálne vzdelávanie a to najmä vo vzťahu k poznatkom o lese, lesníctve, lesnom hospodárstve. Na deväť mesiacov sa tak stanú študentmi Detskej lesníckej univerzity spolu so žiakmi z ďalších piatich základných škôl. 

Počas 8 prednášok sa mladí študenti oboznámia s pojmami ako rastový simulátor, výchova porastov, zmladenie, lesný harvester, chov a lov zveri, odborný zásah, obnoviteľný zdroj energie, biomasa, program starostlivosti o les, záujem na využívaní a ochrane lesa a iné. Študenti tiež navštívia netradičné miesta pre vyučovanie ako je napríklad virtuálna jaskyňa, lesný sklad, živá učebňa – les, zasadacia miestnosť na mestskom úrade, arborétum, či výskumný ústav. Atraktívnosť programu prednášok spestria aktivity zážitkového vyučovania v podobe lesnej pedagogiky.

Koordinátori študentom Detskej lesníckej univerzity želajú, aby z nich vyrástli mladí absolventi, ktorí sa budú riadiť mottom „Zachováme lesy pre budúce generácie, lebo osud lesov je v našich rukách!"



PROMÓCIE - DELESUN 2018

Aula plná hostí, neznáme tváre v talároch, tóny hymny a my, absolventi Detskej lesníckej univerzity. 19. jún, deň našej promócie, zavŕšil deväťmesačné štúdium o lese, lesníctve, ochrane lesa. Svedčil o tom zapísaný index, znosené tričká, ako aj množstvo spomienok na zaujímavé prednášky a exkurzie zachytené na fotografiách.

Bol to zmysluplne strávený čas v spoločnosti rovesníkov, prednášajúcich a garantov projektu. Čas vyplnený hrami, zážitkovými aktivitami a prednáškami. Čas, čo uplynul veľmi rýchlo, no zanechal v nás obohatenie vedomostí i citov, ktoré nás silnejšie pripútali k lesu, k prírode.


 
< Predchádzajúca   Ďalšia >