Školský
e-mail
Internetová
žiacka knižka
Rozvrh
hodín

Štatistiky

Návštevníkov: 5681093
IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie
logo projektu IT akadémia

Garantom národného projektu  IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie je Centrum vedecko-technických informácií SR spolu s piatimi slovenskými vysokými školami (UPJŠ v Košiciach, TU v Košiciach, UKF v Nitre, UMB B. Bystrica a Žilinská univerzita). Tieto subjekty spolu s IT Asociáciou Slovenska (ITAS), klastrom Košice IT Valley a Slovenskou informatickou spoločnosťou vytvárajú IT Akadémiu ako platformu pre vybudovanie moderného a tvorivého vzdelávacieho prostredia, ktoré z hľadiska udržateľnosti umožní dlhodobo vychovávať kvalifikovaných odborníkov pre široké portfólio pracovných príležitosti v IT sektore.  

V rámci národného projektu  IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie naša škola získala v októbri 2017 postavenie IT Akadémia partner, ktoré nám až do roku 2020 (doba trvania projektu) umožní spoluprácu na úrovniach:
využívanie v projekte vytvorených inovatívnych nástrojov vo výučbe INF, MAT, prírodných a technických vied;
účasť na popularizačných a mimoškolských vzdelávacích aktivitách;
overovanie inovatívnych nástrojov pre výučbu INF, MAT, prírodných a technických vied;
vzdelávanie učiteľov.

Očakávame, že sa u žiakov zapojených do projektu zvýšia matematické, prírodovedné a DT zručnosti. Využívanie inovatívnych nástrojov umožní účinnejšie uplatňovanie bádateľsky orientovaných metód vyučovania a metód podporujúcich kritické myslenie žiakov.

Prehľad aktivít, do ktorých sa zapájame v školskom roku 2017/2018:
1. MALYNÁR - korešpondenčný matematický seminár pre žiakov 4. – 6. ročníka (10 žiakov)
2. MATIK - korešpondenčný matematický seminár pre žiakov 7. – 9. ročníka (12 žiakov)

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >