Školský
e-mail
Internetová
žiacka knižka
Rozvrh
hodín

Štatistiky

Návštevníkov: 5681094
Trieda VI. B
ČITATEĽSKÝ eKLUB (VI. B - 2021)
Tohtoročný „marec - mesiac knihy“ vnímame ako výnimočný, pretože v čase lockdownu všetci čítame oveľa intenzívnejšie. Kniha je náš každodenný spoločník. Výraz „kniha – priateľ človeka“ stratil na svojej obraznosti a stal sa holou skutočnosťou. Mnohým deťom v triede rodičia nakúpili zaujímavé knihy a bola by škoda nepodeliť sa o svoje čitateľské zážitky s kamarátmi.
Celý článok...
 
Je displej náš kamarát? (VI. B - 2021)
V dlhom období dištančného vzdelávania sa zvýšil čas, ktorý deti trávia pred obrazovkou počítača, telefónu či tabletu. Okrem hrania počítačových hier používajú internet aj na štúdium. S kamarátmi sa stretávajú virtuálne - prostredníctvom sociálnych sietí a četov. Logicky sa tým zvyšuje aj riziko kyberšikanovania alebo iných problémov spojených s nadmerným používaním digitálnych technológií. Je teda displej náš kamarát alebo nie?

Celý článok...
 
Môžeme smutným zvieratkám spríjemniť čas v útulku (V. B - 2020)
Sme kamaráti z V. B triedy na Základnej škole, P. Jilemnického 2 vo Zvolene. Spolu s pani učiteľkou sme sa v predvianočnom čase rozhodli zorganizovať triednu zbierku potrebných vecí, ktoré by pomohli psíkom v útulku vo Zvolene. 

Zozbierali sme deky, koberčeky a plachty, ktoré ich zahrejú v zime, niektorí nakúpili aj krmivo, hračky a šampóny pre psy. V našom útulku - Karanténna stanica - sú psíky, ktoré sa zatúlali, alebo ich majitelia vyhodili. Potrebujú starostlivosť, často aj ošetrenie a kamarátov. Chceli by sme pomôcť šíriť osvetu o tom, prečo sa psíky najčastejšie dostávajú do útulkov a ako im pomáhať. 

Tešíme sa, že môžeme smutným zvieratkám spríjemniť zimný a vianočný čas. 

Celý článok...